Ugrás a tartalomra

Hamarosan elkezdik a körforgalom építését

2022. augusztus 29. hétfő
Várhatóan október közepétől kell korlátozásra számítani a Tóth József utcánál
Hamarosan elkezdik a körforgalom építését

Várhatóan október közepén kezdik el a Tóth József utcai körforgalom építését. Legalábbis ez derül ki abból a levélből, amelyet Karsay Ferenc polgármester kapott a napokban a fővárostól az építkezéssel kapcsolatos kérdéseire. A kerület vezetője már többször érdeklődött a Tóth József utcai körforgalom és környékének ügyében a fővárosi önkormányzatnál. Budafok-Tétény polgármestere legutóbb a főpolgármester-helyettesnek írt levelet a körforgalom ügyében. Arról érdeklődött, hogy mi az építkezés ütemezése, mikortól lehet lezárásokra, forgalmi torlódásokra számítani, hogy erre felkészülhessen a kerület és tájékoztathassa a helyi lakosságot is.

A levélre Tüttő Kata főpolgármester-helyettes válaszolt. Többek között közölte: „A Tóth József utcai körfogalom megvalósításának szerződése 2022. 07. 15-én került aláírásra; (…) a munkaterület átadása legkésőbb 2022. október közepéig várható az előkészületek függvényében.” A tényleges munkakezdés az előkészületek lezárása után, várhatóan 2022. október közepén, a munkálatok befejezése pedig 2023 nyarán esedékes. Forgalomkorlátozásra tehát október közepétől kell számítani. Elsőként a közműveket váltják ki, majd jön az útépítés. Ezzel jövő tavasszal érdemes számolni.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) beruházásában körforgalmat építenek a Tóth József utca, Kossuth Lajos utca, Nagytétényi út és Mária Terézia utca csomópontjában. Ezzel biztonságosabbá válik a közlekedés jövő nyártól a kereszteződésben. A BKK a kivitelezésről szerződést írt alá az STR Mély- és Magasépítő Kft.-vel. A Mária Terézia utcát is felújítják a Donszky Árpád utcai csomópontig, illetve 350 méter hosszú buszsávot alakítanak ki a Mária Terézia utcában. A Donszky Árpád utca és Budafok-Belváros vasútállomás közötti kereszteződést átépítik, a járdákat és a szegélyeket felújítják, valamint akadálymentes gyalogátkelőhelyeket alakítanak ki. A kerékpárutat is átépítik. Korszerűsítik a közvilágítást, elvégzik a szükséges víziközmű- és távközlési hálózatok kiváltását, illetve 20 fát telepítenek és 800 cserjét ültetnek el. A tervek szerint a beruházás 1,2 milliárd forintból valósul meg.

(VH – huszonketto.hu)